Karriär inom JSB
Från praktikant till projektledare

– Det började med att jag gjorde praktik på JSB under min utbildning till byggnadsingenjör. Sedan blev det sommarjobb och till sist gjorde jag mitt examensarbete åt företaget. Jag har haft tur som kom in så tidigt, säger André Saxbo som efter tre år på JSB är projektledare. Jag gillar utmaningar och att jobba i en miljö där man får ta mycket eget ansvar. Så är det på JSB. Jag tycker också att vi har en bra mix av människor med olika typer av praktisk erfarenhet och utbildning. Alla behövs. De som gått vidare till tjänsteman från snickarledet har med sig en väldig massa kunskap som de delar med sig av. Med min teoretiska bakgrund kan jag förhoppningsvis bidra med en bra helhetssyn som hjälper till att sätta saker i sitt sammanhang. Jag tillhör den yngre generationen på företaget och i dagens IT-samhälle är det uppskattat av många, säger André.

När jag började på kalkylavdelningen fick jag så att säga utföra jobben ”på pappret”. Det är en bra erfarenhet att ha med sig nu när man står mitt i projekten. Just nu går jag också JSB-skolans ledarskapsutbildning som är ett jättebra sätt att utvecklas. Dessutom får jag komplettera och uppdatera viktiga delar som exempelvis juridik. En annan fördel med JSB-skolan är att man får möjlighet att träffa och utbyta kunskaper med folk från hela företaget.

Hos oss tar varje medarbetare sitt ansvar för allt från säkerhet, ordning och reda på arbetsplatsen till omtanke om våra kunder, boende och brukare. Det betyder att vår certifiering inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö är mycket mer än ett papper för oss. JSB är ett växande företag med 250 anställda och miljardomsättning. Vi satsar ordentligt framåt och då är det extra viktigt att vi samtidigt står på en grund av trygghet. Människan måste vara i fokus hela vägen.

Peter gick från snickare till platschef

”Jättebra stöd från ledning och arbetskamrater”

Peter Lindström började arbeta som snickare på JSB år 2012.  Sedan ett och ett halvt år är han platschef vid Entreprenader i Malmö.  

– Jag trivs mycket bra på JSB. Det är en utvecklande miljö och man får vara med och påverka beslut. I min utveckling har jag fått ett jättebra stöd från företaget. Det gäller både från ledningen och från arbetskamraterna. Alla hjälps åt, säger Peter Lindström.

Välkommen till JSB