Första spadtag Kalmar
Första spadtaget för ett nytt Trygga Boende projekt i Kalmar hölls den 25/8

I stadsdelen Skärgårdsstaden, Kalmar, ska JSB bygga 102 lägenheter åt Kalmarhem AB. Lägenheterna ska fördelas i 4 huskroppar i kvarteret Kungsljuset 4, 3 stycken 4-våningshus och 1 5-våningshus. Byggnaderna kallas för 6-spännare, vilket betyder att husen är längre på längden än JSBs standardhus Trygga Boendet. Dessa ska innehålla 1:or, 2:or och 3:or i jämnt antal.

 

 - Husen är vackert placerade vid en nybyggd väg som slutar som en vändzon, o med skog och natur nära inpå husen. Det är bara ett stenkast ner till vattnet, där   lägenheterna på över plan troligtvis kommer att få havsutsikt över trädtopparna. Vi kommer att börja stommontaget vecka 36 och dom första 2 husen kommer att vara uppe med stommen vecka 44. Planerad inflyttning är runt semestern sommaren -18. Pether Fredholm, VD, JSB.

- Vårt samarbete med JSB bostad funkar mycket bra. De har visat en framsynthet och ett stort engagemang redan i anbudsskedet. Väldigt tillmötesgående och vi har kommit igång med byggproduktionen på plats snabbt och i hög takt. Så vi är väldigt glada att ha fått JSB som totalentreprenör i detta projekt. Vi står också i startgroparna för ytterligare projekt tillsammans i Bo mini konceptet där vi kommer uppföra ca 200 studentlägenheter. Lars Olsson, Byggchef Kalmarhem AB.