Inflyttat och klart på 11 våningar i Malmö
11-våningshuset som JSB har byggt i Malmö åt Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboende, står nu färdigt och medlemmarna i nybildade Brf Kungsliljan har flyttat in.

Kvarteret Kungsliljan i Håkanstorp i centrala Malmö har fått ett nytt och 11 våningar högt landmärke. Det nya seniorboendet som JSB har byggt på uppdrag av Bonum rymmer 40 bostadsrätter för 55+, en gemensamhetslokal samt en övernattningslägenhet.

– Vi startade arbetet våren 2016 med att riva en kyrka som tidigare fanns på tomten, berättar Peter Lindström, platschef på JSB. Några månader senare var vi igång med husets källare och nu har vi precis klarat av de sista detaljerna.

Bonums nya boende i Malmö sålde slut omedelbart efter försäljningsstart. Från de översta våningarna är utsikten storslagen med generösa vyer över Malmö och Öresund. Inredningen i lägenheterna håller genomgående hög standard, med bland annat kök och garderober från Vedum samt parkettgolv och klinker.

Det känns fint att möta glädjen hos dem som flyttat in i Kungsliljan
Peter Lindström, platschef på JSB

– Vi har väldigt goda erfarenheter av att samarbeta med Riksbyggen, då vi tidigare byggt lägenheter för Bonum i både Malmö och Lund, säger Peter Lindström. Nu känns det fint att möta glädjen och entusiasmen hos dem som flyttat in i Kungsliljan. Ett lyckat exempel på förtätning av stadsmiljön, något som det finns behov av i Malmö.