Projektet Kattvikskajen består av tre huskroppar, på sex och fyra våningar, sammankopplade till ett unikt kvartershus på ca 5600 kvm (BTA). Byggnaden är en hybrid baserad på JSB:s konceptbostäder Trygga boendet city och kvarter.

JSB är först ut att bygga på Kattvikskajen i Hudiksvall

Nu startar nybyggnationen av 59 hyreslägenheter på Kattvikskajen i Hudiksvall för Hudiksvallsbostäder. JSB Construction AB står som totalentreprenör för byggnationen och den 10 mars sätts det traditionsenliga spadtaget i marken i den helt nya stadsdelen.

Intill Hudiksfjärden i centrala Hudiksvall förbereds nu utveckling av den nya stadsdelen Kattvikskajen. JSB Construction AB är först ut att bygga på området och i mars påbörjas markarbetet för byggnation av 59 hyreslägenheter. Beställare är Hudiksvallsbostäder. Byggtiden beräknas till 18 månader och planeras stå klar i Augusti 2022. JSB har tidigare byggt flera bostadsprojekt för Hudiksvallsbostäder och byggnationen på Kattvikskajen är det femte projektet i ordningen.

-Vi har sedan 2012, i olika omgångar, haft nöjet att bygga bostäder för Hudiksvallsbostäder. Vi är därför särskilt glada att vi fått fortsatt förtroende att bygga i Kattvikskajen. Extra kul är det att som första entreprenör få sätta prägeln på Hudiksvalls helt nya stadsdel, säger Pether Fredholm VD på JSB

-Det är otroligt roligt att vi på Hudiksvallsbostäder tillsammans med JSB får möjlighet att öppna upp byggandet av Hudiksvalls nya stadsdel på Kattvikskajen. Att utveckla det centrumnära hamnområdet med attraktiva, hållbara och prisvärda hyresrätter skapar möjligheter för kommunen att nå sin vision om 50 000 invånare år 2050, säger Stefan Söderlund VD på Hudiksvallsbostäder.

Projektet Kattvikskajen består av tre huskroppar, på sex och fyra våningar, sammankopplade till ett unikt kvartershus på ca 5600 kvm (BTA). Byggnaden är en hybrid baserad på JSB:s konceptbostäder Trygga boendet city och kvarter.


En helt ny stadsdel
Den nya stadsdelen Kattvikskajen är ett gammalt hamnområde som tidigare används för Hudiksvalls träindustri. Området ska nu byggas upp till en attraktiv stadsdel med varierad bebyggelse av bostäder, skola, kontorslokaler, restauranger och ett kajstråk längs med i Hudiksfjärden. Exploateringen av hamnområdet är viktig för kommunens bostadsmarknad och näringslivets behov i centrala Hudiksvall.

 

entreprenad
kombohus
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.