JSB Construction AB bygger nya äldreboendet Brogården i Bromölla. Ett projekt värt 75 miljoner kronor. Det är Bromölla Kommun som står som hyresgäst med verksamhet inom äldreomsorg, ägare och förvaltare är fastighetsbolaget Brinova Lugnet AB.

JSB bygger äldreboende i Bromölla

Under tisdagen stod det klart att JSB Construction AB bygger nya äldreboendet Brogården i Bromölla. Ett projekt värt 75 miljoner kronor. Det är Bromölla Kommun som står som hyresgäst med verksamhet inom äldreomsorg, ägare och förvaltare av byggnaden är fastighetsbolaget Brinova Lugnet AB.

- Vi har tidigare byggt både lägenheter och förskola i Bromölla och är väldigt glada över att vi fått förtroendet att bygga ett äldreboende i kommunen, säger Fredrik Nilsson Entreprenadchef på JSB i Kristianstad.

Totalt innefattar byggnationen av nya Brogården i Bromölla 40 nya boendelägenheter samt personal- och administrationsutrymmen för verksamheten. Byggnaden utgör sammanlagt ca 3500 kvm (BTA), fördelat på 2 plan och källare. I slutet av februari 2021 förväntas rivningsarbetet av den befintliga byggnaden sätta igång och arbetet beräknas stå klart för byggstart i maj 2021. Bygget beräknas vara färdigställt hösten 2022.

entreprenad
bromölla
samhällsfastigheter