JSB Construction AB har fått i uppdrag av Ronneby kommun att bygga nya Snäckebacksskolan i Ronneby. Ett projekt som innefattar rivning, om- och tillbyggnad, samt nybyggnation av befintlig skola och idrottshall.

JSB bygger nya Snäckebackskolan i Ronneby

JSB Construction AB har fått i uppdrag av Ronneby kommun att bygga nya Snäckebacksskolan i Ronneby. Ett projekt som innefattar rivning, om- och tillbyggnad, samt nybyggnation av befintlig skola och idrottshall. Ordervärdet på totalentreprenaden är ca 220 miljoner kronor.

JSB Construction AB står som totalentreprenör av nya Snäckebacksskolan i Ronneby. Projektet innefattar flera ingående delar som rivning av befintlig skolbyggnad, om-, till- och nybyggnation samt ett omfattande markarbete. Den nya skolan kommer att byggas enligt certifieringen Miljöbyggnad silver. Start för projektet är mars 2022 och beställare är Ronneby kommun.

Den nya skolan kommer att ge plats för ca 700 elever i årkurserna 4-9. Förutom elevsalar, byggs även ett stort modernt bibliotek, aula och storkök med plats för tillagning av ca 750 portioner. Den befintliga idrottsbyggnaden byggs om till en stor delbar gymnastikhall med multihall på nedre plan.

Andreas Karlsson, Arbetschef på JSB i Blekinge är stolt över att få vara en del av Ronnebys kommuns samhällsutveckling:

- Det är väldigt glädjande att få vara en del i utvecklingen av Snäckebacksskolan. Skolor är en av de viktigaste byggnaderna i en kommun, skolor står för kunskap, kultur och tillväxt. Vi är därför särskilt stolta över förtroendet att få bygga framtidens skola i Ronneby.

- Vi är väldigt nöjda att kunna komma igång med Snäckebacksskolan nu. Resan har varit lång. Trots det verkar tidsplanen hålla, då vi beräknar att starta i mars, direkt efter det att eleverna har flyttat över till nya Parkdalaskolan, säger mark- och exploateringschef Anna Hinseäng, Ronneby Kommun.
 

För mer information, kontakta:
Andreas Karlsson, Arbetschef Blekinge JSB Construction AB
T: 0739-10 00 72
E: andreas.karlsson@jsb.se

ronneby
entreprenad
samhällsfastigheter
entreprenader
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.