JSB bygger Västerhöjdens Äldreboende i Hofors

JSB Construction AB och Hofors kommun har tecknat totalentreprenadavtal för nybyggnation av Västerhöjdens Äldreboende innehållande 80 lägenheter. Ett projekt som uppgår till ca 280 miljoner kronor.

JSB bygger Hofors nya äldreboende beläget på Västerhöjden. Det nya boendet kommer att bestå av 80 lägenheter för äldre med kringfunktioner och kommer att ersätta tre i nuläget befintliga boende i kommunen.

”Vi är glada och stolta att äntligen kunna erbjuda ett ändamålsenligt och modernt boende både för våra invånare och medarbetare”, säger Tomas Fröjd, ordförande Socialnämnden i Hofors.

Projektet omfattar nyproduktion av två sammanlänkande huskroppar, i tre våningsplan med suterräng innehållande boendelägenheter, café och torg, aktivitetslokaler, administration och storkök. I det nya boendet har man tagit extra hänsyn till att både boende och personal ska ha det bra. Bland annat kommer det installeras ett automatiserat avfallssystem med separata sugsystemför restavfall och textil/tvätt som kommer underlätta arbetsmiljön.

"Vi är stolta över att ha fått förtroendet att arbeta tillsammans med Hofors kommun för att förverkliga Västerhöjdens Äldreboende. På JSB ser vi byggnation ur ett högre perspektiv och därför är det extra betydelsefullt att få vara med att bidra till mer omsorg där det behövs. Nu ser vi fram emot byggstart och att skapa en modern och hållbar boendemiljö för Hofors äldre," säger Fredrik Leo vd på JSB.

Projektets planeringsfas inleds i januari 2024 med planerad byggstart i mars 2024 och byggnationen beräknad vara klar för överlämning i april 2026. Den totala byggytan är 11 611 m2 (BTA).

entreprenader
samhällsfastigheter
byggbranschen
Hofors