Lucas Rubin, Bygglärling på JSB Construction AB, har blivit tilldelad utmärkelsen "Årets Lärling" av Malmö-Lunds Byggmästareförening.

Året Bygglärling jobbar på JSB

Lucas Rubin, Bygglärling på JSB Construction AB, har blivit tilldelad utmärkelsen "Årets Lärling" av Malmö-Lunds Byggmästareförening. Lucas, som har varit en del av JSB sedan januari 2022, har gjort enastående insatser i sitt arbete och blir nu välförtjänt uppmärksammad för sitt engagemang och yrkesskicklighet.

Lucas, som är snickarlärling på entreprenad i Kristianstad, har deltagit i flera betydelsefulla projekt, bland annat byggandet av omsorgsboendet Nya Brogården i Bromölla. För närvarande är han på plats vid Blåljushuset i Osby. Lucas har gjort ett starkt intryck på sina handledare och kollegor med sin positiva inställning och förmågan att ta sig an nya utmaningar.

Charlie Axelsson, platschef på JSB i Kristianstad och Joakim Andersson, arbetsledare och handledare till Lucas, har nominerat honom till utmärkelsen. De är stolta över att ha Lucas i sitt arbetslag och glada över att se honom bli erkänd för sitt dedikerade arbete.

”Lucas är en väldigt driven och glad individ som, trots sin unga ålder, sprider en positiv atmosfär och god gemenskap till sitt arbetslag. Han är också en mycket skicklig yrkesman som tar sig an allt med entusiasm och utmanar sig själv kontinuerligt”, säger Charlie Axelsson.

Lucas överraskades av Entreprenadchef Fredrik Nilsson, Platschef Charlie Axelsson och representanter från byggföretagen när han tillkännagavs som mottagare av utmärkelsen "Årets Lärling". Lucas visade sig vara rejält överraskad och överväldigad av glädje när han fick ta emot priset.

”Jag är jätteöverraskad och är fortfarande i chock. Jag trodde inte jag gjorde så bra ifrån mig, men det är ju såklart väldigt roligt att höra att man är nöjd med mitt arbete. Man blir ju lite stolt”, berättar Lucas. Han fortsatte med att berätta om sin trivsel på JSB och sitt engagemang för företaget, "Jag trivs otroligt bra med både arbetslaget och med JSB som företag. Jag blir nog kvar här ett tag, jag räknar med att vara här tills jag fyller 65!"

Utmärkelsen "Årets Lärling" har delats ut sedan 1967 och tilldelas årligen fem lärlingar inom Malmö-Lunds Byggmästareförenings område. Nomineringsprocessen involverar en omfattande bedömning av lärlingens yrkeskunnande, kamratkontakt, punktlighet och andra viktiga faktorer genom en bedömningsblankett. Dessa bedömningar granskas sedan av tjänstemän inom Byggföretagen, som utser de fem mest framstående lärlingarna.

Som en del av utmärkelsen kommer Lucas att tilldelas ett stipendium innehållande en resa till Rom tillsammans med de övriga vinnarna i höst. Under resan får de möjlighet att uppleva arkitektur och beundra imponerande byggnadsverk.

Vi gratulerar återigen Lucas Rubin till utmärkelsen och ser fram emot att fortsätta stödja hans framgångsrika utveckling.

byggbranschen
utmärkelser
utveckling