Torsdagen den 25 augusti sattes spaden i marken för 78 nya hyresrätter för Solnabor som är 60 år eller äldre. Bostäderna byggs som en ny generations kombohus, avropade genom Sveriges Allmännyttas ramavtal. Foto:Tobias Ohls

Första spadtaget för 78 nya trygghetsbostäder i Bergshamra

Torsdagen den 25 augusti sattes spaden i marken för 78 nya hyresrätter för Solnabor som är 60 år eller äldre. Bostäderna byggs som en ny generations kombohus, avropade genom Sveriges Allmännyttas ramavtal som gör det enklare att bygga bra och kostnadseffektiva bostäder. JSB Construction AB står som totalentreprenör för kvarteret Torsken och beställare är Bostadsstiftelsen Signalisten.

De 78 hyreslägenheterna kommer att vara fördelade på två punkthus i sex respektive åtta våningar och bestå av främst 1:or och 2:or samt några 3:or. De två nya byggnaderna är baserade på JSB:s koncepthus Bo Punkt och har genom noga utvalda material och tillval format ett bostadshus med ett alldeles eget uttryck. Den totala byggytan är 5573 m2 (BTA) och beräknas står klart hösten 2024.

– Vi är stolta och glada att tillsammans med Signalisten bygga nya och attraktiva trygghetsboenden till Solnaborna. Nu ser vi framemot byggstart och ett fortsatt gott samarbete. Extra roligt är att Signalisten valt att skapa ett unikt uttryck i gestaltningen, bland annat genom att sammankoppla huskropparna och att smycka fasaden med träraster, säger Fredrik Leo, VD på JSB.

De två fastigheterna kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som innehåller tvättstuga och gemensamhetslokal med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser som delas med övriga boende i området.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete och är glada att få anlita en entreprenör som har gedigen kompetens och erfarenhet inom byggnation av samhällsfastigheter. Vi värdesätter att de har fokus på viktiga hållbarhetsfrågor som sund byggbransch och arbetsmiljö, säger Lars Jolérus, vd Signalisten.

Fastigheterna byggs som standardiserade koncepthus som ingår i Sveriges Allmännyttas ramavtal för en ny generations kombohus. Koncepthuset Bo Punkt innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval som gör det enkelt att bygga bra och kostnadseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet.


På bild: Magnus Nilsson (M), ordförande för Signalisten, Lars Jolérus, vd, Signalisten, Samuel Klippfalk (KD) ordförande i Omvårdnadsnämnden, Lennart Tuleberg projektchef Signalisten och Fredrik Leo, vd, JSB Construction AB. Foto: Tobias Ohls

bostäder
entreprenader