JSB och Roslagsbostäder AB har tecknat ett totalentreprenadavtal gällande nybyggnation av 82 hyresrätter i området Bålbro i Rimbo. Byggnationen innefattar 4 nya punkthus i form av JSB:s koncepthus Bo Punkt

JSB bygger 82 nya bostäder för Roslagsbostäder i Rimbo

JSB och Roslagsbostäder AB har tecknat ett totalentreprenadavtal gällande nybyggnation av 82 hyresrätter i området Bålbro i Rimbo. Byggnationen innefattar 4 nya punkthus i form av JSB:s koncepthus Bo Punkt, avropat genom Sveriges Allmännyttas ramavtal.

JSB:s koncepthus Bo Punkt är ett flerfamiljshus med många olika bostadslösningar. Huset innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval.

Nybyggnationen innefattar totalt 82 nya hyresrätter fördelat på 4 punkthus i 4 våningar med lägenhetsfördelning från 1-4 rum och kök. Cykelhus och parkeringsplats med laddstationer till elbil kommer att installeras. Byggstart för projektet är maj 2022 med en beräknad byggtid på 24 månader. BTA är 5782m2

Husets goda energiprestanda och flexibiliteten i tillvalen är båda viktiga faktorer till att Roslagsbostäder valde Bo punkt. Även erfarenhet av tidigare projekt med JSB påverkade. Roslagsbostäder är glada att projektet nu handlats upp.

Per Bergströmer är Projektledare på Roslagsbostäder:

– Vi ser nu fram emot ett gott samarbete under produktionstiden där vi efter avslutad entreprenad har glädjen att erbjuda kommunens bostadssökande 82 nya lägenheter av hög kvalitet i ett vackert nybildat bostadsområde i Rimbo.

Efterfrågan på bostäder i Rimbo är hög och det nya bostadsområdet har stor betydelse för orten.

– Det är väldigt glädjande att få vara en del i bostadsutvecklingen i Rimbo tillsammans med Roslagsbostäder. Vi ser fram emot att leverera ett stort tillskott av nya och moderna bostäder till Rimbos nya bostadsområde, säger Fredrik Leo Vd på JSB.

Ingår i allmännyttans ramavtal
JSB har sedan 2011 tagit fram och byggt standardiserade koncepthus till Sveriges allmännyttiga bostadsföretag och privata bostadsföretag. Ramavtalet för den nya generationens Kombohus Punkt och Lamell löper till 31 maj 2026. Totalt finns fem koncept från tre olika leverantörer att välja bland, varav JSB är leverantör av husen Bo Punkt och Bo Lamell. Avtalet ger möjlighet till upp till 25 000 nya lägenheter i Sverige.

Läs mer om allmännyttans kombohus.

Läs mer om Kombohus Bo Punkt.

entreprenader
kombohus
bostäder
Norrtälje