JSB har tecknat avtal med Uppsala kommun arenor och fastigheter AB för byggnation av en ny multibyggnad i den nya stadsdelen Rosendal, Uppsala.

JSB bygger Multihus i Rosendal

JSB har tecknat avtal med Uppsala kommun arenor och fastigheter AB för byggnation av en ny multibyggnad i den nya stadsdelen Rosendal, Uppsala. Ett projekt som uppgår till 96 miljoner kronor.

JSB står som totalentreprenör för byggnationen av ett nytt multihus, innehållande 2 idrottshallar med 150 publikplatser, ett bibliotek med en hörsal och lokaler för en kulturskola, i den framväxande stadsdelen Rosendal i Uppsala.

Den totala byggytan uppgår till ca 4 000 kvm (BTA) och kommer att byggas enligt certifieringen miljöbyggnad Silver. Byggstart av projektet är sommaren 2022 och beräknas stå klart för besiktning i juni 2024. Beställare är Uppsala kommun arenor och fastigheter AB.

Byggnationen ingår i etapp 3 för området och multihuset är en betydelsefull del i samlingspunkten kring Rosendals torg.

- Uppsala har behov av fler lokaler att utöva olika idrotter och andra fritidsaktiviteter i. Nu bygger vi ett multihus i Rosendal som ger möjligheter både till idrott och kultur för att täcka behovet i den södra delen av Uppsala. Vi ser fram emot att starta projektet i samarbete med JSB Bygg Mellan, säger Thomas Perslund vd för Uppsala arenor och fastigheter.

-Vi är glada över förtroendet och ser framemot byggstart. Särskilt roligt är det att få vara med och bidra till utvecklingen av den nya stadsdelen, säger Peter Axelsson Affärsområdeschef JSB Bygg Mellan.

Uppsala
entreprenader
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.