JSB Construction AB har tecknat avtal med Fastighets AB Glysis för byggnation av ett nytt parkering- och kontorshus på den nya stadsdelen Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Ett projekt som uppgår till 206 miljoner kronor.

JSB bygger nytt parkering- och kontorshus på Kattvikskajen i Hudiksvall

JSB Construction AB har tecknat avtal med Fastighets AB Glysis för byggnation av ett nytt parkering- och kontorshus på den helt nya stadsdelen Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Ett projekt som uppgår till 206 miljoner kronor.

JSB Construction AB står som totalentreprenör för byggnationen av ett nytt parkering- och kontorshus på den helt nya stadsdelen Kattvikskajen i centrala Hudiksvall. Beställare är Fastighets AB Glysis.
I början av sommaren planeras byggstart av projektet och byggnaden beräknas därefter vara färdigställt i november 2022.

Den nya byggnaden är kombinerat parkeringshus i 6 plan och kontorshus i 5 våningsplan, varav våning 2-5 i kontorsdelen kommer att byggas i trä. Parkeringshuset inkluderar även ett gym. Sammanlagt utgör byggnationen totalt 16 500 kvm (BTA), varav 5500 kvm kommer att bli kontorslokaler. Byggnaden är ritad av Tengbom Arkitektkontor.

-Det känns otroligt roligt att tillsammans med JSB får vara med och utveckla en del av den nya stadsdelen i Hudiksvall! Hudiksvalls kommun har en vision om att bli 50 000 innevånare år 2050 och utvecklingen av Kattvikskajen är en viktig pusselbit för att nå målet, säger Pär Widell Vd Fastighets AB Glysis”

JSB bygger sedan tidigare 59 bostäder åt Hudiksvallsbostäder på Kattvikskajen och byggnationen av parkering- och kontorshuset för Fastighets AB Glysis blir JSB:s andra projekt i området.

-Det är otroligt spännande och kul att vi som första entreprenör är med och utvecklar ny stadsdel i Hudiksvall. Vi ser fram emot att utveckla bra boende och kreativa kontor som skapar fortsatt positiv utveckling för Hudiksvall som stad, säger Pether Fredholm Vd för JSB Construction AB


En helt ny stadsdel
Den nya stadsdelen Kattvikskajen är ett gammalt hamnområde som tidigare används för Hudiksvalls träindustri. Området ska nu byggas upp till en attraktiv stadsdel med varierad bebyggelse av bostäder, skola, kontorslokaler, restauranger och ett kajstråk längs med i Hudiksfjärden. Exploateringen av hamnområdet är viktig för kommunens bostadsmarknad och näringslivets behov i centrala Hudiksvall.

 

 

entreprenader
avtal
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.