JSB Construction AB och Tosito AB har tecknat ett totalentreprenadavtal gällande nybyggnation av 33 bostadsrättslägenheter i området Kärnekulla i Habo. Bild: Tosito AB

JSB tecknar totalentreprenadavtal med Tosito för Brf Björkallén i Habo.

JSB Construction AB och Tosito AB har tecknat ett totalentreprenadavtal gällande nybyggnation av 33 bostadsrättslägenheter i området Kärnekulla i Habo. Byggstart är hösten 2022 och lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning våren 2024. Projektet byggs med miljömärkning Svanen.

Brf Björkallén växer fram i flera etapper varav etapp 1 innefattar nybyggnation av 33 nya bostadsrätter fördelat på 1 hus i åtta våningsplan. Lägenhetsfördelningen är varierad från 2-5 rum och kök, varav samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och det kommer även att finnas lägenheter i etage. För Björkallén etapp 1 byggs även carports och anläggning av närliggande markmiljö.

Med JSB som vald entreprenör påbörjas nu projekteringen av projektet.

-JSB är glada och stolta över att, tillsammans med Tosito, få förverkliga Brf Björkallén. Att samverka i tidiga skeden och skulptera fram gemensamma mål är alltid ett lyckat koncept. Vi tackar speciellt för att ha fått det förtroendet, säger Lars Johansson Arbetschef på JSB.

-Detta blir ett vackert projekt med naturen som granne. Björkallén får även del av Kärnekullas funktioner och service runt knuten. Projektet är en viktig pusselbit i Kärnekullas helhet och smälter fint in mot befintlig byggnation samtidigt som huset sticker ut med sin arkitektur, säger Gustaf Hjertqvist, projektchef på Tosito.

Området Kärnekulla i Habo fortsätter att utvecklas och just nu pågår byggnation av skola, förskola, gym, bilhall och fler radhus. Inom kort påbörjas Brf Björkallén, restauranger, idrottshall och hyresrätter. Allt nämnt beräknas stå klart för inflyttning 2023/2024.

bostäder
entreprenad
jönköping
Kontakt
Inbäddat innehåll på nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg.